Yeni Başlayanlar İçin Olta Balıkçılığı Malzemeleri
Yüzünüzü maviliğe dönüp, ruhunuzu ufuk çizgisinin huzuruna bırakmak için en güzel aktivitedir olta balıkçılığı...
Meşakkatli bir hobi olan olta balıkçılığı, disiplin ve bilgi gerektirmektedir.
Olta balıkçılığa yeni başlıyorsanız ilk olarak balık avlama malzemelerinin seçimi fazlasıyla önem taşımaktadır.
Hedefine uygun seçilen malzemeler ile olta balıkçılığı çok büyük keyif verecektir.
Olta balıkçılığına ilk başlandığında heyecanla yanımıza ne bulursak alırız. Ama olta balıkçılığı kalabalığı ve karmaşayı sevmez. Bu sebeple yola çıkarken sadece gerekli olan malzemeleri özenli bir şeklide yerleştirerek yanınıza almanız gerekmektedir.
Olta balıkçığında malzeme seçerken avlanma şartlarınız büyük önem taşır. Avlanma yapacağınız mevsim, su ve balık türüne göre seçilecek malzemeler değişmektedir.
Bu sebeple olta balıkçılığına başlamadan önce avlanma kriterlerinizi belirlemeniz gerekmektedir.
Olta balıkçılığında gerekli olan malzemeleri sıralamak gerekirse;
Demirbaşımız Olta,
Bir alışveriş sitesine girdiğinizde çok sayıda olta çeşide ile karşılaşırsınız. Buradaki önemli nokta yukarda belirttiğimiz husus; olta balıkçılığını yapacağımız su, avlayacağımız balık cinsine göre şekillenecektir.
Kıyıda, açık denizde ve gölde kullanılan balık oltaları birbirinden farklıdır. Aynı zamanda hangi koşulda balık tutacak olursanız olun kaliteden asla taviz vermeyin...
Basit bir şekilde kırılıp, bozulacak bir olta ile olta balıkçılığı keyfinizden mahrum olmayın.
Ayrılmaz ikili; Misina ve Olta İğnesi
Olta balıkçılığında misinanın kaliteli olması büyük önem taşır. Kalitesiz veya zamanla yıpranmış bir misina balık avlarken kopabilir ve o hayalini kurduğunuz büyük balığı yakalamaktan mahrum kalabilirsiniz.
Misina konusunda daima yedekçi olun...
Herhangibi bir aksiliğe karşın yedek misinanız balık tutma keyfinizin bölünmesini engelleyecektir.
Aynı şekilde olta iğnesi de yedekli taşımanız gereken olta balıkçılığı malzemelerindendir.
Şamandıra ve Kurşun
Balık tutmanın en güzel yanı bazı durumlarda kontrolün sizde olmasıdır. Bunu da şamandıra ve kurşun ile sağlayabilirsiniz.
Belirlediğiniz derinlikte balık tutmak için farklı ağırlık ve yapıda yedek şamandırlar taşımak isabetli bir karar olacaktır. Çoğu durumlarda şamandıraya denge sağlamak için kurşuna ihtiyaç duyulur.
Bu sebeple çok boyutta ve ağırlıkta bir kurşun seti taşımak balık tutarken kontrolü size bırakarak daha fazla keyif almanızı sağlayacaktır.
Tatlı tuzak; Plastik Solucan ve Sahte Balık
Sahte balık yemleri olta balıkçılığı için büyük önem taşır.
Tutacağınız balık cinsine göre seçeceğiniz malzeme de değişmektedir.
Yeni başlanan bir olta balıkçılığında ortalama 10 adet plastik solucan yeterli olurken görünüşüyle avınızı size daha da çeken sahte balıkları koleksiyonunuza eklemek, sizi bir adım öne taşıyacaktır.
Fırdöndü, Klips ve Misina Makası
Balık avlama malzemelerinin vazgeçilmezi olan fırdöndü, misina ile çapari, sahte yem gibi diğer balık tutma aparatlarını birleştirme görevine sahiptir. Aynı zamanda misina üzerine binen fazla yükü dengelemektedir.
Fırdöndü ile birlikte kullanılan klips ise yem değiştirmekte büyük kolaylık sağlar.
Misina makası ise olta takımını hazırlarken misinayı koparmak için kullanılır. Takım çantanızda bulunması gereken önemli bir malzemedir.
Tedbiri elden bırakmamak adına; İlk Yardım Seti ve İğne Çıkarıcı
Her türlü ihtimali hesap ederek yola çıkmak her zaman önemlidir. Be sebeple ilk yardım seti olta balıkçılığında çok önemlidir.
Olta balıkçılığını bir sportif aktivite olarak görüp balıkları doğasına geri salmak hiç kuşkusuz ki en keyifli boyuttur. bunun için kanca sebebiyle oluşan balık ölümlerini önlemek için iğne çıkarıcı da olta takımınıza eklenmesi gereken malzemelerdendir.
Tüm malzemeler hazır ise mavilikler sizi bekliyor.